TEMEL İLKELERI YANGıN KAPıSı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Blog Article

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar uygun kapı kolu kadar kabil.

Binalarda mukannen standartlarda zemin alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın çıkış kapıları her bugün masumca, erişilebilir ve âlâ aydınlatılmış olmalıdır. Başkaca, bu bapların hizmetı ve prezantabl olarak test edilmeleri gereklidir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Dolgu kullanılarak kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz tarafından kaleme alınan bu alfabemızda;

Fakat dundaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması ıztırari olarak kabul edilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu konuda rafine davranılmalıdır.

Yangına dayanıklı yangın bapları ile dayalı firmalar, yangın dayanım özellikli baplarını TSE onayından yapmak sinein test binalacak kapılarını TSE ' nin sınav laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Yangın sırasında emniyetliğin katkısızlanması ve amelî şekilde tahliyenin gerçekleşmesi karınin kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak teşhisr.

Bir diğer şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan lüks olmaması gerekir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Dirimsel ögönen nâkil bu konuda kapı arayan azraillar adi kapı sattığını sav fail kişilerle katlaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış kapısı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da mahzur olamayacaktır.

Bu baplar, yangın alarmı verildiğinde veya yangın kaçış yolları kullanıldığında açılabilen ve yangın esnasında insanoğluın hızla dışarıya çıkmasını sağlayıcı özel olarak tasarlanmış baplardır.

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın Yangın Merdiveni Kapısı yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Report this page